Als je hoofdpijn hebt of bent gevallen, wrijf je intuïtief over de zere plek. Dit lijkt inderdaad de pijn te verzachten. Op deze natuurlijke reactie zijn behandelvormen als acupunctuur en acupressuur gebaseerd. Acupressuur zou je kunnen zien als acupunctuur, maar dan zonder de naaldjes. Omdat je je vingertoppen gebruikt kun je het heel gemakkelijk op jezelf toepassen. Een goed alternatief voor een pijnstiller!

Alles stroomt

Het is algemeen bekend dat stimulatie van bepaalde punten de spierspanning vermindert, waardoor de bloedcirculatie verbetert. Zo krijgt een pijnlijke plek meer zuurstof en worden de afvalstoffen beter afgevoerd. Bovendien verhoogt het de aanmaak van endorfine, de natuurlijke pijnstiller die het lichaam zelf aanmaakt.

Wat niet veel mensen weten is dat stimulatie van bepaalde drukpunten – acupressuur dus – ook goed werkt bij psychische klachten. Na een indringende gebeurtenis of trauma kun je immers ook psychisch behoorlijk uit balans raken. Je voelt je bang, boos of verdrietig. De energie stroomt niet en je verstart, met allerlei vage fysieke klachten tot gevolg.

De vorm van acupressuur die ik in deze gevallen inzet is ‘Beter in Balans’. Dit is een combinatie van kinesiologie, acupressuur, ademhaling en affirmaties, volledig afgestemd op een specifieke klacht of hulpvraag.

Ik voel me weer harmonieus en gezond

Beter in Balans is een praktische behandeling waarin we alles in kaart brengen en opruimen wat jouw ‘balans’ in de weg staat. Of dat nu fysiek is of psychisch. Na afloop krijg je oefeningen mee naar huis waarmee je voortaan zelf je klacht kunt behandelen. Omdat deze aanpak zo lekker no-nonsense is, is het ook goed geschikt voor pubers.

Beter in Balans is onderdeel van de ‘Methode Matheij’. De modules uit deze methode zet ik apart of in combinatie in. Zo behandel ik problemen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied.

beter-in-balans