Je moet gewoon bewust leven. Je gevoel volgen… maak je eigen keuzes! Makkelijk gezegd. Maar hoe dan? Waar begin je, als je dit soort kreten hoort en leest, maar nooit echt hebt GEVOELD wat de beste keuze is? Ik hoor het in mijn sessies zo vaak: “Ik denk en ik haal adem, dus ik weet dat ik leef. Maar voor de rest? Geen idee. Ik doe eigenlijk maar wat.”

Ik leef maar een eind heen

Sommige mensen denken wel veel, maar zijn tóch geen eigenaar van hun keuzes en beslissingen. Ze maken keuzes op basis van ratio. Het gevoel doet eigenlijk niet mee. Of het is angst, in de regel een slechte raadgever.

Ben jij zo’n denker? Dan kan het lijken of je maar wat doet, in het leven. Misschien voelt het zelfs of je wórdt geleefd. Hoe dan ook, het is geen prettig gevoel. Ongefundeerd. Leeg.

Twijfelaars en denkers

In mijn sessies komen er bij ‘denkers’ regelmatig verrassende emoties en belemmerende overtuigingen naar boven, waarvan ze niet wisten dat ze ze hadden. Dit soort diep-bewuste patronen kunnen je evenwicht behoorlijk in de war schoppen. Alsof je bij je keuzes wordt tegengewerkt door je onderbewustzijn, wat in feite ook zo is.

Iemand kiest bijvoorbeeld om voortaan ‘gezond en evenwichtig te leven’ maar het lukt niet, want hij of zij heeft de (onbewuste) overtuiging ‘ik verdien het niet’. Of er is een deel van deze persoon dat helemaal geen keuzes kan, wil of durft te maken.

Van denken naar weten

In de sessies wordt al snel duidelijk wát je precies de belemmert en waar het vandaan komt. Dat is soms behoorlijk confronterend. Maar wel fijn, want zo ben je in staat om voortaan bewust te kiezen. Met je hoofd én je gevoel. Zodat je zeker weet dat jouw keuze ook de juiste keuze is. Dat is het verschil. Je denkt niet, je weet.

Hoe dat voelt? Vrij. Krachtig. Zeker van je zaak.

Ben jij iemand die moeite heeft met bewust leven? Ben je een denker of een twijfelaar? Rationaliseer je alles ‘kapot’? Lees dan eens een paar van mijn blogs, zoals deze. Wellicht herken je jezelf in de voorbeelden.

Je kunt altijd contact opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek.