• de-bloggende-coach

Wie is de persoon achter De Bloggende Coach?

Hallo, mijn naam is Irma. Ik wil je vertellen waarom ik moeders begeleid met het verwerken van indringende ervaringen, én waarom ik daarover schrijf als ‘De Bloggende Coach’.

Mama is Rambo én De Hulk

Over de streep

Ken je het programma ‘Over de streep’? Dat kan ik nog steeds niet met droge ogen bekijken. Ik herken mezelf in het kind dat het meest van de hele klas over die streep loopt. Dan heb je even een indruk van mijn jeugd…

Eenmaal moeder, deed ik er natuurlijk alles aan om mijn kinderen wél een veilige en liefdevolle opvoeding te geven. Maar zo’n leuke moeder was ik niet.

Ontploffingsgevaar

Als kind had ik de nodige beschermlagen opgebouwd. Controle, doorzetten, observeren en afstand houden, om er maar een paar te noemen. Die bescherming heeft me veel gebracht en is nog steeds wel handig, op z’n tijd. Maar mijn kinderen hadden niet veel aan zo’n tough cookie als moeder. Want ik had een een kort lontje en hield graag de controle.

Mijn 4-jarige zoon was gevoelig en angstig en dat triggerde mij aan alle kanten. Mijn eigen gevoeligheid was ik door al die lagen al lang vergeten. Ik had mood-swings, sliep slecht en – hoe toevallig – ook mijn 1-jarige dochter wilde maar niet slapen.

Een laagje dieper

Verderop in mijn leven kreeg ik nogal slecht nieuws te verwerken. Ik kwam even volledig tot stilstand en besloot eindelijk korte metten te maken met mijn verleden. Ik was al eens bij een psycholoog geweest om ‘mijn jeugd te verwerken’. Maar praten hielp niet voor mij. Verkeerde kanaal. De échte antwoorden vond ik een laagje dieper.

In sessies bij een NEI-therapeut omzeilde ik mijn controlerende denk-hoofd, en stemde ik direct af op mijn gevoel. Het ging razendsnel beter. Niet dat ik nu opeens een supermoeder werd, maar wél verwerkte ik voor eens en altijd mijn verleden.

De beschermlagen gingen er af en ik kreeg meer ruimte. Het was alsof ik mijn kinderen eindelijk ‘zag’. En zij mij. De angsten van mijn zoon verdwenen en mijn dochter sliep als een roos.

Daar wilde ik meer van weten.

De sessies

In de opleidingen die ik sindsdien volgde, leerde ik de onbewuste processen begrijpen die meespelen als lichaam en geest niet in balans zijn. Sinds 2010 gebruik ik de meest effectieve methodes uit mijn studies om anderen te helpen.

Ik doe dat op een manier die bij mij past. Niet zweverig, maar met beide voeten op de grond. Dat probeer ik, althans. Want tja, de sessies gaan wel over emoties, onbewuste overtuigingen en energie. Maar ik vertel je niet wat je moet doen, ik laat je de antwoorden in jezelf ontdekken.

Op dit moment begeleid ik voornamelijk vrouwen die – net als ik – iets té veel hebben meegemaakt om een relaxte moeder te kunnen zijn. Waarom? Ik denk dat de wereld daar beter van wordt.

Ik zie ‘kinderproblemen’ als sneeuw voor de zon verdwijnen, wanneer ouders hun verleden onder ogen zien. Zoon of dochter sjouwt niet langer de emotionele bagage van een ander met zich mee, en is gewoon een vrijer en blijer kind. En daarmee beter in staat om later zelf óók een fijne ouder te worden. 1 + 1 = 3!

De Bloggende Coach

Onder blognaam ‘De Bloggende Coach’ schrijf ik over de mooiste sessies, tips, oefeningen en nog veel meer. Zo krijgt deze manier van coaching de aandacht die het verdient én kan ik mijn creativiteit kwijt. Ik hoop dan ook dat je jezelf in de verhalen herkent en er af en toe een puzzelstukje op zijn plaats valt.

Ben jij een moeder met een kort lontje of heb je helemaal geen kinderen maar wel iets te verwerken? Lees eens een blog, volg me op Facebook of maak een afspraak voor een gratis intakegesprek. Los je oude pijn op en groei van je ervaringen.

Als ik het kan, kan jij het ook!

Irma Koorn
De Bloggende Coach

PS: Ik schrijf nooit zonder toestemming en ik verander altijd de namen.

Follow my blog with Bloglovin

De mooiste sessies uit de praktijk, tips en inspiratie in je mailbox?

Schrijf je in voor ‘De Bloggende Coach’ en ontvang mijn e-book: ‘Ben ik gek aan het worden ofzo?’

Leuk, ik schrijf me in!
Door | 2017-07-20T14:50:03+00:00 5 maart 2017|Categories: Persoonlijke ontwikkeling|Tags: , , , |4 Comments

Over:

Irma Koorn schrijft als 'De Bloggende Coach' over de mooiste sessies uit de praktijk. Zij begeleidt vrouwen die een nare jeugd hadden of een andere indringende ervaring hebben meegemaakt. En moeders die problemen hebben met hun kind. De antwoorden en oplossingen zijn al aanwezig, Irma helpt ze te vinden.

4 Berichten

 1. Ada Laarakker 12 maart 2017 at 22:56 - Reply

  Lieve Irma, nog steeds blij dat ik ooit bij je terecht ben gekomen.
  Dankjewel
  Lieve groetjes Ada

  • Irma 13 maart 2017 at 08:02 - Reply

   Dat zie ik als een groot compliment Ada, dank je wel. Fijn om van je te horen!

 2. arno 11 maart 2017 at 10:35 - Reply

  Ik vind dat je dit super doet irma !! Xxx

  • Irma 11 maart 2017 at 13:12 - Reply

   Dank je wel voor het compliment, daar ben ik erg blij mee!

Plaats een reactie

CommentLuv badge