De Reis naar Binnen is een ontdekkingsreis in jezelf, waar je je eigen antwoorden en oplossingen kunt vinden. Je maakt contact met de intelligentie van je lichaam en boort daar een bron van oneindige wijsheid en kracht aan. Hierdoor sta je steviger, heb je meer energie en kun je je dromen verwezenlijken.

De Reis naar Binnen

Op zoek naar…. wat eigenlijk?

Veel mensen zijn vergeten dat zij een bron hebben waaruit zij kunnen putten in goede en in slechte tijden. Omdat zij het niet bij zichzelf kunnen vinden, zoeken zij bevestiging en erkenning buiten zichzelf.

Zij doen hun best om aardig gevonden te worden, durven geen ‘nee’ te zeggen, en werken keihard om erkenning te krijgen. Zij gaan op zoek, hoewel ze niet precies weten wat zij zoeken.

Sommigen volgen de ene na de andere cursus, in de hoop daar het antwoord te vinden. Anderen klimmen steeds hoger op de carrière-ladder of verliezen zich in de zorg voor anderen.

Totdat zij een punt bereiken waarop zij zich afvragen: “Is dit alles wat er is?” Zij voelen diep van binnen dat zij iets missen. De één beschrijft het als een onbestemd, rusteloos gevoel, de ander als een leegte.

Snoepen, roken, eten of drinken, televisiekijken of urenlang achter de computer te zitten; het zijn allemaal manieren om de pijn tijdelijk te verdoven. Ook fanatiek sporten of extreem lijnen kan een manier zijn om het gemis niet te hoeven voelen.

Thuiskomen in jezelf

Zolang je dingen buiten jezelf blijft zoeken, zul je ze niet vinden. Op het moment dat je de waardering en bewondering krijgt waarnaar je zo lang hebt verlangd, zul je ontdekken dat het een lege huls is. Je kunt er de leegte in jezelf niet mee opvullen.

In De Reis naar Binnen ontdek je dingen over jezelf die je nog niet wist of al was vergeten. Bijvoorbeeld dat je hoofd vol zit met zaken die je niet meer nodig hebt, dat er een brok in je keel zit of dat er een steen op je maag ligt. Er zijn ook mensen die een rotonde tegenkomen, waarop ze rondjes blijven draaien omdat ze niet kunnen kiezen welke afslag ze moeten nemen.

Door gebruik te maken van de wijsheid van het lichaam, kun je pijn en blokkades opsporen én opruimen, verborgen patronen blootleggen, uitvinden wat je bestemming is en de weg naar je eigen krachtbron terugvinden.

Mensen die de Reis naar Binnen hebben ervaren omschrijven het als ‘thuiskomen in jezelf’.

de-reis-naar-binnen

De Reis naar Binnen is onderdeel van de ‘Methode Matheij’. De modules uit deze methode zet ik apart of in combinatie in. Zo behandel ik problemen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied.

Bron: Methode Matheij / © Anita Matheij.