Emotional Freedom Techniques, EFT of ‘tapping’ is een praktische techniek om emotionele problemen op te lossen. Met als bijkomend voordeel het inzicht dat je krijgt in je emoties en gedrag. Deze techniek zet ik voornamelijk in bij fysieke klachten en indringende ervaringen. Maar ook is het een fijne methode om in het dagelijks leven te gebruiken. Je wordt er in elk geval lekker rustig van!

Acupunctuur zonder naalden

De techniek Emotional Freedom Techniques is – net als de andere methoden die ik gebruik – een vorm van Energy Psychology.

De energie van emoties

EFT gaat er van uit dat emoties en fysieke klachten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, en dat negatieve emoties als angst, boosheid, verdriet en schaamte worden veroorzaakt door een verstoring in het energiesysteem van het lichaam.

Hoe pas je EFT toe?

Bij EFT gebruik je geen acupunctuurnaalden maar je vingertoppen. Je klopt – volgens een vast protocol – zachtjes op het begin- en eindpunt van meridianen uit de Chinese geneeskunde. Hierbij benoem je hardop de klacht of de emotie die je wilt oplossen.

Als de energie in de energiebanen in balans is, is de negatieve emotie ‘ontladen’. Je hebt er geen last meer van en voelt je weer vrij. De werking van EFT wordt ook wel vergeleken met EMDR.EFT

Het werkt!

Gelukkig komt er ook vanuit de wetenschap en de reguliere geneeskunde steeds meer aandacht voor de relatie tussen emoties en ziekten, lichaam en geest. De werking van EFT is dan ook meerdere malen wetenschappelijk aangetoond.

Een lijst met wetenschappelijke studies vind je op de website van EFT Universe. Op deze website staan ook verslagen van therapeuten over de hele wereld die deze techniek gebruiken.

Voer in de zoekfunctie in waar je last van hebt (bijvoorbeeld anxiety, depression, phobia of PTSD) en de verslagen van ‘jouw’ klacht komen naar voren. Zo krijg je een goed idee van het effect van deze bijzondere techniek.

Word je eigen therapeut

Als je eenmaal hebt geleerd hoe het werkt, is EFT een prima zelfhulpmethode. Ik kan je al in één sessie leren hoe je het op jezelf toepast (bij ernstige zaken als trauma of andere indringende ervaringen heb je natuurlijk wel meer begeleiding nodig).

Wil je weten of EFT geschikt is voor jou? Neem dan contact met me op!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren