Dinsdagavond 5 december. Pling! Een sms.

Hoi Irma, hier Patrick. Vanavond kwam je ineens bij me binnen : ) Hoe gaat het met je? Wat betekent zielsbewustzijn voor jou? Groet, Patrick.

Patrick? Wie is Patrick? Dit is óf een hele slechte pick-up line, óf iemand die daadwerkelijk actie neemt bij herhalende gedachten. Ik ken nogal wat ‘bewustlevende’ mensen, dus ik vermoed het laatste.

Alles goed hier! Waarom vraag je eigenlijk wat zielsbewustzijn voor mij betekent?

Ik weet nog steeds niet wie Patrick is en laat de sms aan mijn man lezen. Wat doe ik hiermee?

Het is opvallend hoe krachtig je bij me binnen kwam vanavond. Gebeurt me zelden, alleen bij zielsverwanten. Bijzonder! Theetje doen?

Oké… afspreken dan maar. Theedrinken met een zielsverwant doe ik tenslotte ook niet iedere dag.

Van herhalende gedachten naar een nieuwe weg.

Patrick’s core-business is het optimaliseren van bedrijven; hij helpt de directie schoon schip te maken en het bedrijf te koersen richting winst. In deze hoedanigheid kruisten jaren geleden onze wegen. “Hoe is het met je?” vraag ik.

“De laatste tijd begeleid ik steeds meer ondernemers, managers en andere executives op persoonlijk vlak”, vertelt hij. “Ze staan onder druk. De lat ligt hoog en het verantwoordelijkheidsgevoel is groot. De balans tussen werk en privé is vaak zoek. Ze hebben het gevoel te worden geleefd en zijn zichzelf kwijt. Met als gevolg: burn-out klachten. Met mijn nieuwe programma leid ik ze terug naar hun eigen fundament. Van bedrijfsoptimalisatie naar mens-optimalisatie, zou je kunnen zeggen. Ik zie zoveel toegevoegde waarde dat ik dit wil uitbreiden,” vertelt hij met aanstekelijk enthousiasme. “En, wat doe jij op dit moment?”

“Ik heb het veel te druk met de praktijk en mijn andere werkzaamheden. Daarom neem ik geen cliënten meer aan. Wat ik het liefst wil doen? In elk geval iets waarin ik mijn kennis en ervaring kan gebruiken én waar de wereld een beetje beter van wordt. Lastig hoor. Vind maar eens zoiets.”

Pfff. Ik word al moe als ik mezelf hoor praten.

Patricks ogen sperren open; “Ik heb iemand nodig om mijn bedrijf groot te maken. Liefst een coach met kennis van zaken. Iemand die kan vertalen wat ik doe. Ook heb ik back-up nodig in de begeleiding van mensen want dit gaat echt heel groot worden. Té groot in mijn eentje. In mijn gedachten kwam jij echt letterlijk een aantal keer voorbijlopen. Ik moest die sms wel sturen, ook al ken ik je amper. Volgens mij is het de bedoeling dat we gaan samenwerken.”

“Ik denk het ook,” hoor ik mezelf zeggen. “Laten we het gewoon doen.”

EIGEN Fundament

Na maanden brainstormen, schrijven, oefenen en schaven lanceerden we het baanbrekende programma: EIGEN Fundament.

EIGEN Fundament zet ondernemers en andere professionals in hun kracht. De programma’s zijn zuiver en positief en hebben een unieke diepgang. Soms confronterend, maar altijd met humor. De begeleiding is no-nonsense en hands-on. Eindresultaat: je voelt je weer krachtig. Rustig. Vrij! Hoe druk je leven ook is.

Ben je of ken je iemand die vastloopt in de combinatie ‘druk werk/druk leven’? Op onze website vind je een test om te checken hoe het gesteld is met jouw fundament op het gebied van werk, relaties en vitaliteit. Vooral onze retreats kan ik je van harte aanbevelen!

De moraal van dit verhaal? Gooi je wensen in de kosmos. Luister naar herhalende boodschappen of gedachten. En – het belangrijkste – handel daar dan ook naar.

Dient een mooie mogelijkheid zich aan? Maak een beeld van jezelf in de toekomst. Wat ben je aan het doen? Voel je spanning in je lijf, haal je oppervlakkig adem en zijn je kaken verstrakt? Dan is het waarschijnlijk niet jouw weg. Voel je dit allemaal niet? Zeg dan gewoon eens “ja”!

Echt, het werkt.

  • Ik vroeg om meer creativiteit in mijn leven en werd prompt gevraagd in het bestuur van een academie voor beeldende kunsten.
  • Ik had zin in meer kennis en inspiratie, startte een tech-blog en weet nu van alles over technologie, innovatie en online communicatie.
  • Ik zocht een baan waarin ik mijn ervaring kon gebruiken én waar de wereld beter van wordt en… afijn, you get the picture.

Bedenk; niets ligt vast. Je kunt altijd weer een ander pad inslaan.

Wat zijn jouw herhalende gedachten?

Heb jij wel eens herhalende gedachten gehad? Of boodschappen, boeken en lezingen die je opeens overal voorbij zag komen? Heb je er naar gehandeld? Zo ja, wat heeft het je opgeleverd?