• psychisch

Is het dan misschien toch psychisch?

Maaike heeft fysieke klachten – vastzittende schouders en pijn in haar borst – en de specialist kan niets vinden. Een vriendin stelt voor om uit te zoeken of ‘het misschien psychisch is, of iets uit het verleden’. Maaike wil het wel proberen. Eigenlijk vindt ze dat ze geen coaching nodig heeft, dus erg gemotiveerd is ze niet.

Niets aan de hand

Wat mij bij de intake opvalt, is dat Maaike als de dood is dat haar man haar in de steek laat. Dit levert soms behoorlijke ruzies op. Ook al zegt haar man dat ze écht niet bang hoeft te zijn, ze blijft op haar hoede. Bang om alleen achter te blijven, denkt ze zelf. Dat heeft toch iedereen wel?

Bovendien beschrijft Maaike dat ze zich vaak wegcijfert, inhoudt, of aanpast om de lieve vrede te bewaren. Maar ook dat ze ineens kan ontploffen naar de kinderen toe. “Zo ben ik nou eenmaal”, zegt ze. “Ik heb een gelukkige jeugd gehad en heb nog steeds goed contact met mijn ouders. Niks psychisch aan, toch?”

Hoe wil ik me eigenlijk voelen?

Ik vraag: “Hoe wil je je voelen?” Daar heeft Maaike eigenlijk nog nooit over nagedacht. Het duurt even voor ze er uit is. Maar dit is belangrijk, het wordt immers het doel van de sessies. We nemen er dan ook goed de tijd voor.

“Hoe wil ik me voelen…. ik wil gewoon sterk zijn. Krachtig en energiek. Niet zo’n bang muisje met overal pijntjes. En ik wil tevreden zijn. Met mezelf, mijn gezin en in mijn relatie.”

‘Psychisch’ betekent niet altijd ‘heftig’

Nu we eenmaal weten wat het doel is, kijken we in een NEI-sessie wat er in de weg staat. Waarom voelt Maaike zich niet krachtig, energiek en tevreden? Deze sessie gaat helemaal over ‘jezelf durven, kunnen en mogen zijn, wat er ook gebeurt’.

Wat blijkt: onbewust mag Maaike van zichzelf, zichzelf niet zijn. Dit heeft te maken met een gebeurtenis uit haar verleden, die niet eens zo indrukwekkend was. Maar als reactie daarop begon ze zich in te houden en aan te passen, en is daar nooit mee gestopt.

Verder kan Maaike geen liefde accepteren. Ze kan het gewoonweg niet binnen laten komen dat haar man onvoorwaardelijk van haar houdt. Altijd zoekt ze het addertje onder het gras, en reageert ze achterdochtig of jaloers. Ook dit is gerelateerd aan een ervaring uit haar vroege jeugd. Niets ergs, maar toch vervelend.

Van muisje naar leeuwin

Na de verhelderende NEI-sessie leer ik Maaike EFT. Dit is een praktische techniek, waarmee ze zichzelf in de toekomst kan helpen bij emotionele en fysieke klachten.

Maaike heeft het helemaal gevonden. Ze voelt zich zo snel, zo veel beter, dat ze er alles over wil weten. Ze leest boeken over EFT, kijkt filmpjes en past het elke dag toe.

Ik zie haar in enkele maanden veranderen naar een krachtige en energieke vrouw, die helemaal zichzelf is en zich ook fysiek goed voelt.

Ze mailt me: “Nog bedankt! Ook namens mijn man en de kinderen. Ik ben een veel leukere vrouw én moeder dan een half jaar geleden!”

2017-07-18T15:31:44+02:00

Over:

Irma Koorn helpt mensen met het loslaten van emotionele bagage. De antwoorden en oplossingen zijn al aanwezig, Irma helpt ze slechts te vinden. Als 'De Bloggende Coach' schrijft zij over de mooiste sessies uit de praktijk.

2 Comments

  1. Nienke 24 juli 2017 at 11:13 - Reply

    Wauw Irma, wat bijzonder dat je Maaike op deze manier hebt kunnen helpen. Heb enorm veel gelezen over mensen die een EFT sessie zijn ondergaan en hier enorm veel baat bij hebben gehad. Mooi dat je mensen op deze manier kan helpen!

    • Irma 24 juli 2017 at 11:43 - Reply

      Dank je wel voor je reactie Nienke! Inderdaad kan EFT een mooie aanvulling zijn, maar het moet wel bij je passen. Je moet het wel doén. Deze dame is er helemaal voor gegaan (en dat is te merken).

Wil je reageren? Dat kan hieronder.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.