Over mij 2017-03-08T18:09:11+00:00

Over mij

Hallo, ik ben Irma.

Ik kan hier al mijn diploma’s opnoemen, maar dat ga ik niet doen. Ik zal je vertellen waarom ik vrouwen – en dan vooral moeders – begeleid met het verwerken van indringende ervaringen.

Ken je het programma ‘Over de streep’? Dat kan ik nog steeds niet met droge ogen bekijken. Bij elke vraag zie ik mezelf in het kind dat het meest over de streep loopt. Dan heb je even een indruk van mijn jeugd.

Ook al deed ik er alles aan om mijn twee kinderen wél een veilige en liefdevolle opvoeding te geven, zo’n leuke moeder was ik niet. Ik had een kort lontje en hield graag de controle. Mijn 4-jarige zoon was angstig. Zijn gevoeligheid triggerde mij aan alle kanten. Want ik was keihard voor mezelf, en nergens bang voor. Van buiten dan. Ik sliep slecht en – hoe toevallig – ook mijn 1-jarige dochter wilde maar niet slapen.

Toen ik nogal slecht nieuws te verwerken kreeg, kwam mijn leven even volledig tot stilstand. Ik was het zat en besloot eindelijk korte metten te maken met mijn verleden. Ik was al eens bij een psycholoog geweest om ‘mijn jeugd te verwerken’. Maar praten hielp niet voor mij. De échte antwoorden vond ik een laagje dieper.

In sessies bij een NEI-therapeut omzeilde ik mijn controlerende denk-hoofd, en stemde ik direct af op mijn gevoel. Het ging razendsnel beter. Niet dat ik opeens een supermoeder was, maar wel verwerkte ik voor eens en altijd mijn verleden. Ik kreeg meer ruimte. En het was alsof ik mijn kinderen eindelijk ‘zag’.

Daar wilde ik meer van weten. In de opleidingen die ik sindsdien volgde, leerde ik de onbewuste processen begrijpen, die meespelen als lichaam en geest niet in balans zijn.

Sinds 2010 gebruik ik de meest effectieve methodes uit mijn studies om anderen te helpen. Ik doe dat op een manier die bij mij past. Niet zweverig, maar met beide voeten op de grond. Ik vertel je niet wat je moet doen: ik laat je de antwoorden in jezelf ontdekken. Dat maakt mijn coaching wezenlijk anders.

Nu begeleid ik vrouwen die – net als ik – iets té veel hebben meegemaakt om een relaxte moeder te kunnen zijn. Waarom? Ik denk dat de wereld daar beter van wordt. Ik zie ‘kinderproblemen’ als sneeuw voor de zon verdwijnen, als ouders hun eigen verleden onder ogen zien.

Het kind sjouwt niet langer de emotionele bagage van een ander met zich mee, en is gewoon een vrijer en blijer kind. En daarmee beter in staat om later zelf óók een fijne ouder te worden. 1 + 1 = 3!

Ben jij een moeder met een kort lontje of heb je helemaal geen kinderen, maar wel iets te verwerken? Lees eens een blog, volg me op Facebook of maak een afspraak voor een gratis intakegesprek. Los je oude pijn op en groei van je ervaringen. Als ik het kan, kan jij het ook!

Groet,
Irma Koorn.

De Bloggende Coach

Onder blognaam ‘De Bloggende Coach schrijf ik over de sessies, inzicht, oefeningen, persoonlijke groei en nog veel meer. Ik hoop dat je iets van jezelf in de verhalen herkent, en er puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Ik schrijf overigens nooit zonder toestemming en verander altijd de namen.

 

Irma Koorn
Irma KoornNEI-therapeut, Gezins- en Kindercoach
Contact